Underkategorier

 

Uteliv i Rio de Janeiro

Utelivet i Rio er noe av det byen er mest kjent for. Det finnes hundrevis av nattklubber i Rio. Mange cariocas (folk som er bosatt i Rio) er glade i å danse, og det er verdt å ta turen til et sted som også besøkes av lokale - om så bare for å ha opplevd det én gang.

To av byens kanskje mest kjente utesteder er Casa Rosa, som er en livlig blanding av musikk, øl, dans og brasiliansk mat, og Rio Scenarium, en stemningsfull nattklubb.

Godt å vite

De fleste fester begynner rundt midnatt, og kan holde på veldig lenge. Du bør beregne å ta en taxi fra festen, da det ofte ikke er trygt å vandre rundt i nabolagene etter mørkets frembrudd. Aldersgrensen for å drikke alkohol er 18, og det er som regel også aldersgrensen for å komme inn på utesteder. Ta med legitimasjon. Røyking inne er ikke tillatt.

Casa Rosa

En gang var Casa Rosa det mest kjente bordellet i Brasil. På 90-tallet ble huset gjort om til et kultursenter, hvor folk regelmessig kommer for å danse, spise feijoada (tradisjonell brasiliansk rett med svinekjøtt, ris, bønner, appelsin og grønnsaker) og drikke øl i bakgården. I de forskjellige rommene spiller DJer musikk, band opptrer live, og brasilianerne danser. For en natt med samba og unge cariocas, dra til Casa Rosa. Du finner det i Rua Alice 550.

Rio Scenarium

Fasaden til Rio Scenarium lyser opp om kvelden. Dette tre-etasjers utestedet  er dekorert med antikviteter i alle mulige former og farmer, som gir det et helt unikt preg. Musikere spiller samba, choro eller pagode på scenen i første etasje, mens folk kan følge med på bandet fra balkongene som henger ovenfor. Her danser folk! Rio Scenarium ligger i Rua do Lavradio 20, i Lapa.

Pedra do Sal

Mandager på Pedra do sal tiltrekker seg alle typer folk som har til felles at de liker samba. Musikken spilles på torget, altså utendørs, og det lille bordet med musikere er omringet av tilskuere. Bodene rundt om i gatene selger billige drinker og mat, mens selve musikken er gratis. Dette er en autentisk Rio-opplevelse med masse energi og rytme. Fordi arrangementet er utendørs, avlyses konsertene når det regner. Du finner Pedra do Sal i Largo João da Baiana.

Bip Bip

I likhet med Pedra do Sal spiller musikerne samba rundt et bord på Bip bip. Selve stedet er kanskje ikke så mye å skryte av, med en liten bar innendørs og selve konserten rett utenfor, men det er en så vaskeekte måte å oppleve musikk på brasiliansk vis at det har sin sjarm allikevel. Øl må du selv hente fra kjøleskapet og si ifra om til eieren Alfredo, som skriver det opp. Bip bip er en gammel, autentisk klassiker i Rio. Bip bip finner du i gaten Almirante Gonçalves 50. 

Jobi

Sjarmerende, autentisk, og avslappet er ord som beskriver Jobi. Det er en bar med bordservering (botequim) som har en omfattende meny med store porsjoner. Du finner noen av byens beste salte snacks (salgadinhos) her. Ølen er kjent for å være glimrende, med akkurat riktig temperatur. Du kan sitte både inne og ute. Du finner Jobi i Avenida Ataufo de Paiva 1166, i Leblon.

Empório

Blir du lei av samba kan du alltids oppsøke Empório, som spiller rockemusikk. Fra onsdag til lørdag holder de live-shows i andre etasje. Rundt midnatt, når stedet virkelig kvikner til, kan det fort bli så overfylt at gjestene renner ut i gatene. Derfor er det kanskje best å komme tidlig hvis det er fred og ro med 80-tallsmusikk i bakgrunnen du ser etter. Unge amerikanere og cariocas kommer gjerne hit. Empório ligger i Rua Maria Quiteria 37.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: