Underkategorier

 

Santa Teresa

Santa Teresa har en sjarm som er enestående for Rio. Nabolaget ligger i en ås, som vanligvis er en beliggenhet forbeholdt favelaene. Men her bygget altså rike industrialister enorme herskapshus på 1900-tallet, som ennå står igjen langsmed veiene - noen restaurerte, andre falleferdige. På veggene kan du se fargerik graffiti, like fargerik som mange av husene i nabolaget. Grønne trær og plantevekster pynter siden av gatene.


Foto: AHLN @ Flickr

I 1896 fikk Rio et flunkende nytt trikkesystem som også gikk gjennom Santa Teresa, og da ble området virkelig populært. I dag er Santa Teresa det eneste området de sjarmerende gule trikkene går igjennom - en del av grunnen til at området er så ettertraktet.

Fra falleferdig til hipt

Med tiden flyttet nabolagets rike vekk fra Santa Teresa, etter som det vokste frem fattige favelaer i nærheten. Husene ble gjenglemt og forvitret. Først på 1960- og 70-tallet begynte man så smått å restaurere husene, da kunstnere, forfattere og musikere flyttet dit og skapte rykter om et hipt, kunstnerisk sted.

Det danner grunnlaget for det som i dag forbindes med Santa Teresa: trikkeskinner langs bratte, brolagte gater, herskapshus fra kolonitiden, kafeer og restauranter, kunstnere og intellektuelle, og selvfølgelig de knallgule, fullstappede trikkene. Klarer du å klamre deg fast utenpå trikken, kjører du gratis!

Kunst og kultur

I midten av nabolaget ligger Largo dos Guimarães. Det er et møtested for mange av Rios viktigste karnevalparader, og et godt utgangspunkt for å finne spennende restauranter, gallerier og butikker som selger håndverk. Ti minutter unna finner du Parque das Ruínas og museet Museu Chacara do Ceu. Du kan lese mer om severdigheter i Santa Teresa her.

Adkomst

Santa Teresas beliggenhet gjør det til et vanskelig område å komme seg til. Ditt beste alternativ er kanskje å ta en taxi, eller å hoppe på 006- eller 014-bussen fra Centro. Det er anbefalt å bo på hotell utenfor Santa Teresa dersom du vil reise rundt i resten av byen. Ellers vil du kanskje slite med å ta deg frem og tilbake.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: