Underkategorier

 

Samba og nattklubber i Lapa

Lapa er helt klart mest kjent for nattelivet som i de siste årene har blomstret opp. Mange turister inkluderer minst én tur til en eller flere nattklubber i Lapa - lokaler som er fullpakkede av vakre, unge mennesker som danser seg gjennom natten.


Foto: Jorge from Brazil @ Flickr

Kulturelt samlested

Mens mange nabolag i Rio først og fremst lokker med berømte strender, byr Lapa heller på urbane omgivelser - for ikke å snakke om liv og rytme. Barene, restaurantene og klubbene i bydelen er kjent for å verdsette forskjellige former for brasiliansk musikk, og fra 1950-tallet og utover var de møtesteder for mange brasilianske kunstnere og intellektuelle.

Sen oppblomstring

Bare for cirka et tiår siden ville du blitt sterkt frarådet fra å dra til Lapa. Området florerte av tvilsomme skikkelser som skremte bort turister som innfødte. Så blomstret imidlertid Lapa opp i en slags musikalsk, kulturell renessanse, og restauranter, klubber, kafeer, og konserthaller ble pustet nytt liv i.

Fra akvedukt til bro for trikkene

Lapas ikoniske monument, den massive akvedukten Arcos da Lapa, har gått fra å frakte vann på 1800-tallet til å frakte små, gule trikker fra Santa Teresa til Morro da Santo Antonio. Akvedukten fungerer som en bro for trikkene, og regnes i seg selv som en severdighet.

Trygghet

Hvis du går ut i Lapa om kvelden, er det sterkt anbefalt å ta taxi. Bestill helst en taxi rett fra der du er og rett til dit du skal. Bruk sunn fornuft, så er ikke Lapa farligere enn andre områder i Rio.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: