Underkategorier

 

Fransk-inspirerte Glória

Glória ligger ved vannkanten, mellom Flamengo, Catete og Santa Teresa. Dette er et rolig nabolag, som i grunn ikke har noe heseblesende å by på – med sitt lille samfunn, rimelige priser, grønne omgivelser og idylliske beliggenhet ved vannet, passer Glória kanskje best for den som vil bort fra den typiske turismen i Rio. 

Havn og kirke

På nabolagets høyeste bakketopp ligger Igreja de Nossa Senhora da Glória do Outeiro, en vakker 300 år gammel kirke med utsikt over bukten og Flamengo-parken. Kirken er trolig det Glória er mest kjent for, så vel som den livlige havnen Marina da Glória. Boder med rimelig frukt og grønt lokker folk ut i gatene hele uken.

Rios Paris

Glória er en blanding av grønn idyll og fransk-inspirert nabolag. I boligstrøkene er gatene rammet inn av trær, og torget Praca Paris nikker i retning Versailles med friserte trær, statuer og gammeldagse gatelykter. Det finnes mange franske art déco-bygg, og Glória ble til og med kalt "Rios Paris" på grunn av det. 

Adkomst

Med metro tar det cirka 5 minutter til Flamengo, 10 til Botafogo, og 20 minutter til Ipanema. Å gå til Centro tar cirka et kvarter. Ved Avenida Beira Mar og Avenida Infante Dom Henrique går det busser 24 timer i døgnet.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: