Underkategorier

 

Centro

Centro er det kommersielle senteret i Rio. Ikke bare var det her Brasil først ble erklært en republikk, men i sentrum av Rio ligger de mest anerkjente kirkene, museene, monumentene, og kontorbyggene. Følgelig er Centro et travelt knutepunkt både for turister og cariocas (folk som er bosatt i Rio).

Spesielt stort er Centro imidlertid ikke - du kan gå fra en ende til en annen på rundt 45 minutter. På veien kan du se historiske, intrikate bygg tett i tett med høye, moderne kontorbygg – et særpreg for bydelen.

Historisk torg ved vannkanten

Det viktigste torget i Centro heter Praça XV, og ligger ved byens gamle dokk. Det ser kanskje ikke så spennende ut, men torget huset i sin tid byens guvernører og keisere, og det var i dette historiske området at Brasil ble erklært en republikk i 1889.

Kjente severdigheter som Theatro Municipal, Candelária-kirken og São Bento-klosteret ligger i Centro, men det finnes mer å se. For flere severdigheter i Centro-området kan du klikke her, eller her for aktiviteter.

Trygghet

Som i de fleste av Rios nabolag er å gå flere sammen den enkleste måten å holde seg trygg på. Om dagen er det lite å frykte, men en grei forholdsregel er å ikke bevege seg alene i gatene etter mørkets frembrudd. Dra heller ikke til Santa Teresa om kvelden, da du må gå til fots forbi tre favelaer - da er det bedre å hoppe på trikken neste dag, eller ta taxi hvis du bor på hotell der.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: