Underkategorier

 

Severdigheter i Centro

Paco Imperial skriver seg fra 1800-tallet. De portugisiske kongelige bodde en gang i dette hvite bygget. Bygningen er kanskje verdt å stikke innom for sin historiske verdi, samt den rimelige kafeen som finnes her. Gratis inngang.

Museu Historico Nacional var opprinnelig et fort og ammunisjonsdepot, men er nå et nasjonalmuseum som viser frem viktige deler av brasiliansk historie. For eksempel finnes en stor samling gjenstander fra brasiliansk urfolk, en omfattende mynt- og seddelsamling fra Latin-Amerika, og en utstilling som omhandler transport og vogner gjennom tidene. Inngang koster penger.

Museu Nacional de Belas Artes utstiller blant annet kopier av greske statuer fra Louvre, men museets hovedattraksjon er nok den store samlingen brasilianske kunstverk. Noen av kunstverkene tilhørte portugisiske kongelige Don John VI, som ankom Rio i 1808. Gå ikke glipp av "A Batalha do Avaí", et gigantisk maleri som fremstiller et slag i Trippelalliansekrigen (den Paraguyanske krig). Inngang er i skrivende stund gratis.

Igreja de São Francisco de Paula er en litt bortglemt, barokk kirke i Centros historiske sentrum. Den beige og hvite fasaden skjuler et rødt- og gullfarget interiør med freskomalerier, mosaikk og nydelige treutskjæringer. Inngang koster penger.

Historien til Igreja de Nossa Senhora do Monte do Carmo er det nok mange som ikke vet om. I denne flotte kirken ble to brasilianske keisere kronet, i tillegg til at en brasiliansk prinsesse giftet seg her. Den over 240 år gamle kirken har blitt restaurert.

Real Gabinete Portugues da Leitura er et nydelig gammelt bibliotek i Avenida Rio Branco. De to etasjene stappfulle av bøker og den historiske forbindelsen med portugisisk kongefamilie faller trolig i smak for historie- og litteraturentusiaster.

Centro Cultural Banco do Brasil er et kultursenter i et gammelt bankbygg. Her finnes utstillinger, tre teatere, et bibliotek, kino, og et videorom. Bygget som senteret ligger i er flott og historisk, og kan være like interessant som attraksjonene det rommer. Utstillinger er gratis, mens aktiviteter koster (litt) penger. Senteret ligger midt i byen, i Rua Primeiro de Marco 66.

 

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: