Underkategorier

 

Botafogo

Botafogos brede gater rommer gamle 1900-tallsvillaer side om side med moderne kontorbygg. Nabolaget har vokst frem som et kommersielt sentrum etter at Copacabana og Ipanema eksploderte i popularitet, og er nå en blanding av kolonial arkitektur og travelt sentrum med kinoer, museer, teatre, restauranter, kafeer, og to store shoppingsentre.


Foto: marcusrg @ Flickr

Shopping og kultur

Rios første shoppingsenter, Shopping Rio Sul (Shopping Rio Sør) ligger i Botafogo. Med matmarked på dagen og live-jamming om kvelden er Cobal do Humaitá livlig døgnet rundt. Her er det også fullt av kafeer, barer og restauranter. Museene Villa-Lobos og Museu do Indio viser frem henholdsvis hjemmet til den brasilianske komponisten Villa-Lobos, og kulturgjenstander fra det brasilianske urfolket.

Du finner mer om severdigheter og aktiviteter i Botafogo i menyen til venstre.

Hvorfor Botafogo?

Botafogo ligger rundt 10 minutter unna Copacabana og Ipanema, og er med det et sentralt nabolag. Det finnes en metro-stasjon i Botafogo, som gjør det lett å ta seg frem til hovedattraksjoner, andre nabolag, etc.

De fleste turister bor imidlertid i Ipanema eller Copacabana. Botafogo kan derfor kanskje være et godt valg om man vil unngå turister, men allikevel bo sentralt. Siden Sambodromo også ligger i nærheten, er Botafogo et godt tilholdssted under karneval.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: