Underkategorier

 

Copacabana i Rio de Janeiro

Copacabana er kanskje den mest kjente bydelen i Rio. Tusenvis av turister strømmer til nabolaget hvert år, sannsynligvis mye på grunn av den verdenskjente 4 kilometer lange og hvite Copacabana-stranden.


Foto: Phil Whitehouse @ Flickr

Luksuriøse hoteller

Gatene i Copacabana er fylt med hoteller, restauranter, barer og kafeer. Selv om Copacabana har mistet litt glitter og glans siden 1920-årene er det fortsatt et svært populært feriemål, som antydet av de mange luksuriøse hotellene som krydrer nabolaget. Langs gatene som ligger parallelt med stranden står høye hoteller og boligkomplekser.

Livlig stemning i Copacabana

Kort sagt er det her turistene samler seg, og atmosfæren er deretter - livlig, hektisk, og folksom. På og ved stranden finner du folk som jogger, spiller volleyball, lager sandslott, solbader, og flotter seg i typisk carioca-badetøy. (Carioca er portugisisk for innbygger i Rio.)

Gode shoppingmuligheter finnes det også, spesielt i hovedgaten Nossa Senhora de Copacabana.

Er Copacabana farlig?

Mange lurer på om det er farlig å bo i Copacabana. Ran har skjedd, men det er langt mindre fare for det om man følger sunn fornuft: Ikke gå ut alene om kvelden, ta taxi til steder langt unna hotellet, ikke gå rundt med store summer, og pass godt på verdisakene.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: