Underkategorier

 

Leblon

Leblon kan med litt kunstnerisk frihet kalles for Rios "vestkant". Det er et pent, rikt nabolag, med mange flotte restauranter og barer. Leblon deler strand med Ipanema, og de to nabolagene er skilt av parken Jardim de Alá og det smale utløpet fra Rodrigo de Freitas-innsjøen til havet.

Øvre og nedre Leblon

Langs gaten Rua Dias Ferreira finnes eksklusive forretninger, bokhandler, kafeer, barer, og fine restauranter. Dette er den vestlige, øvre delen av Leblon som tiltrekker seg Rios elite. Den nedre delen av nabolaget preges mer av en kunstnerisk stemning, med koselige bistroer og kafeer, trebenker, gammeldagse skilt og sjarmerende gatelys.

Roligere enn Ipanema

Stranden ved Leblon regnes som roligere enn stranden ved Ipanema, selv om nabolagene i prinsippet har samme strand. Det gjenspeiler det som sies å skille nabolagene: Leblon er mindre, penere og mer eksklusivt, i kontrast til Ipanemas blomstrende liv og røre.

Flotte restauranter

Restaurantene i nabolaget får skryt for å være effektive, eksklusive og varierte. De besøkes like ofte av cariocas (Rios beboere) som av turister. Et utvalg av Leblons mange restauranter kan du lese om her.

Trygghet

Leblon regnes som det kanskje aller tryggeste nabolaget i Rio, og er derfor en favoritt blant de som bekymrer seg for sikkerhet. Det gjelder imidlertid å bruke folkevett her, som i alle andre nabolag i Rio. Om kvelden er det lurt å holde seg til befolkede hovedgater, ikke gå rundt alene etter mørkets frembrudd, og pass på verdisakene. Er du i tvil, så ta en taxi - Rio har mange.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: