Underkategorier

 

Massive kjøpesentere i Barra da Tijuca

Barra da Tijuca, eller Barra, blir kanskje best beskrevet med adjektivet "stort". Her finnes det største konferansesenteret i Latin-Amerika, en lang strand på hele 17 kilometer, og et massivt kjøpesenter med nær 600 butikker og sin egen énskinnebane (monorail).


Foto: Barrazine Da Barra @ Flickr

Stranden er kanskje bydelens mest populære attraksjon, med rent, klart vann og gode bølger for vannsport. Selve bydelen ligger nydelig til, nær fjell, vann og grønne skoger. Et urbant paradis, med andre ord!

En annerledes bydel

Med sine 30 år er Barra da Tijuca den yngste bydelen i Rio. Der resten av Rio preges av leiligheter og villaer, er kjernen av Barra luksuriøse borettslag og herskapshus med fasiliteter som sportshaller, svømmebasseng, private skogholt og innsjøer, spa, og helsestudio.

Det finnes ikke så mange supermarkeder som det finnes enorme hypermarkeder. Shopping i Barra er derfor en helt annen opplevelse enn i andre deler av Rio, hvor det typisk finnes mindre supermarkeder og dagligvarebutikker.

Vil du lese mer om shopping i Barra, kan du klikke her.

Amerikansk kystby i Rio

Stemningen og livsstilen i Barra blir gjerne sammenlignet med byer som Miami og Los Angeles i USA. Barra har i tillegg en rundt 27 meter høy replika av Frihetsgudinnen i et av sine kjøpesentre, og andre kulturelle ikoner som har blitt replisert - London Bridge, det skjeve tårnet i Pisa, og Eiffeltårnet - kan minne om replikaene i Las Vegas.

Trygghet

Barra regnes som et rimelig trygt nabolag, da det i skrivende stund ikke finnes noen favelaer der. Det skader allikevel ikke å gå i befolkede gater om dagen, og å ta taxi om kvelden.

Adkomst

Barra er bygd opp slik at det er vanskelig å ta seg frem uten bil eller taxi. Altså er ikke Barra stedet å dra til hvis du vil kunne reise lett til og fra hotellet du bor på.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: