Underkategorier

 

Aktiviteter i Barra da Tijuca

Barra da Tijuca byr på nydelige naturområder, selv om bydelen først og fremst er kjent for sine kjøpesentre og surfevennlige strand. Du finner også en tennishall i Barra.

Gå deg vill i Barras shoppingsentre

Shopping i Barra er middels dyrt til eksklusivt, og kjøpesentrene moderne, rene og store.

BarraShopping, åpnet i 1981, er Rios største kjøpesenter. Det sies ofte at det er Latin-Amerikas største kjøpesenter, men den tittelen har gått til et kjøpesenter i Venezuela. BarraShopping dekker allikevel hele 120 000 kvadratmeter! Det finnes aktiviteter for store og små med nær 600 butikker, kinoer, en mathall, bowling, og et lekeområde for barn.

Andre kjøpesentre som bør nevnes er New York City Center, Rio Design Barra, og DownTown. Village Mall er både Barras og Rios mest eksklusive shoppingsenter.

Strandlivet i Barra

Stranden i Barra passer godt for vannsport, så vel som volleyballspill og andre aktiviteter i sanden. Du kan lese mer om stranden i Barra her.

Tennis i Barra

Marapendi er i skrivende stund den eneste tennishallen i Barra. Utstyr for utlån finnes ikke, og må kjøpes i en sportsbutikk. Det finnes sportsbutikker som selger tennisutstyr i kjøpesenteret Rio Sul i Botafogo. Det kan være lurt å høre på forhånd om adgang krever medlemskap.

Marapendi ligger i Av. das Américas 3979.

Barras grønne lunge

Bosque da Barra heter egentlig Parque Arruda Camara, og er en park som strekker seg over en halv kvadratkilometer. Her finnes dammer, landeveier, tykk plantevekst, og en innsjø. Du kan spille volleyball og fotball, slippe løs barna på lekeplassen, jogge på gangstiene, eller sykle på sykkelveiene. I tillegg finnes det steingriller.

Folk som har piknik ved innsjøen er ikke et uvanlig syn. Parken er imidlertid naturvernet, så alle oppfordres til å ta med seg søppel ut av området. Det verner om dyrene som bor der, som for eksempel flodsvin, hegrer og aper.

Vil du ha med deg en natursuvenir fra parken, kan du kjøpe den i Carlos Toledo Rizzini Garden. Du finner 80% av planteartene i parken konsentrert i denne hagen, og de selges til interesserte.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: