Underkategorier

 

Gávea

Gávea er et attraktivt boligområde i Rio, med gode restauranter, et stort kjøpesenter og ikke minst den vakre parken Parque da Cidade ("City Park"). Nabolaget grenser til Leblon, Lagoa, Jardim Botanico og São Conrado, og føyer seg dermed inn i rekken av velstående, grønne boligområder i Rio.

Hesteløp, planetarium og shopping

Nabolaget har noen unike attraksjoner, som Hipodromo Gavea med hesteløp, og planetariet Planetario do Rio de Janeiro. I planetariets to kupler henger kunstige stjernehimler med henholdsvis 9000 og 6000 stjerner. I tillegg til hesteløp og planetarium kan Gávea skilte med et kjøpesenter med over 200 butikker, samt nattklubber, restauranter, og kulturelle severdigheter.

I menyen til venstre finner du mer om severdigheter og aktiviteter i Gávea. 

Øvre og nedre Gávea

Som Leblon har Gávea to uformelle inndelinger: øvre og nedre Gávea. I øvre Gávea finner du hovedsakelig nabolagets rikeste, med større, mer eksklusive boliger enn i nedre Gávea. Nedre Gávea kalles ofte Baixo Gávea, og strekker seg fra torget Praca Santos Dumont til Rua José Roberto Soares. Dette området er mer avslappet enn øvre Gávea, og er svært populært blant yngre cariocas (innbyggere i Rio).

Adkomst

I skrivende stund har ikke Gávea noen metro-stasjon, men det går en mengde busser i området.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: