Underkategorier

 

Aktiviteter i Gávea

Gávea nevnes ikke først i rekken av interessante nabolag, men det finnes faktisk mye å gjøre her!

Shopping da Gávea kan skryte på seg cirka 200 butikker og en kino med fem saler, så vel som flere teatre og restauranter.

Innendørs stjernehimmel

Planetariet i Gávea ble bygget i 1970 og dekker 16000 kvm. Deler av stjernehimmelen blir projisert på de to kuplene i planetariet: 6000 stjerner i kuppelen Galileu Galilei, og hele 9000 i kuppelen Carl Sagan. Her finnes også et imponerende bibliotek med litteratur som omhandler fysikk, astronomi og astrofysikk, et teater, og fire teleskoper som er tilgjengelige for allmennheten på onsdager. Du kan lære litt astronomihistorie av bildene i utstillingen Número e Cores.

Instituto Moreira Salles viser ofte flotte fotojournalistiske utstillinger. I tillegg eier instituttet en massiv samling på cirka 500 000 fotografier! Landskapsarkitekten Burle Marx designet instituttets hage, som i seg selv er verdt en titt.

Solar Grandjean de Montigny er et herskapshus liggende i hjertet av det katolske universitetet i Rio. Her vises midlertidige kunstutstillinger, og huset i seg selv regnes som en arkitektonisk kuriositet. Herskapshuset er ikke et "must see", men den historieinteresserte kan kanskje få noe ut av det.

Parque da Cidade kan oversettes til "bypark", og det er i grunn akkurat det den er. Parken ligger ved boligområdet øvre Gávea, og dekker 470 000 kvm. Tropiske planter og trær dekker store deler av parken - en spasertur gjennom det grønne landskapet er et nydelig skue. I midten av parken ligger Museu Historico da Cidade, som i skrivende stund er under oppussing. Museet viser bilder av byen igjennom tidene.

I Hipódromo Gavea kan du se hesteløp under Kristusstatuens spredte armer. Jockey Club, som den også kalles, har i tillegg en rimelig restaurant. 

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: