Underkategorier

 

Glamour i Copacabana

Et hotell i særklasse

Hotel Copacabana Palace er sannsynligvis det mest kjente hotellet i hele Brasil. Det ble designet av den franske arkitekten Joseph Gire, og åpnet på 1920-tallet. Siden den tid har det vært et uhyre luksuriøst hotell med gjester som Walt Disney, Edith Piaf, Orson Wells, Carmen Miranda, Rock Hudson og Dronning Elisabeth, Prince Charles og Diana. Filmen "Flying to Rio" med Fred Astaire og Ginger Rogers ble filmet her.

Den dag i dag står det massive hotellet ved stranden, et symbol på oldtidens glitter og glamour. Det har imidlertid byttet navn til Belmond Copacabana Palace.

Fortidens glamour

Lido ligger mellom Copacabana Palace og Avenida Princesa Isabel. Dette området er spekket med glamorøse bygninger i art-nouveu og neoklassisk stil. Itahy-bygget er kanskje det mest kjente, og det er tradisjon å ta bilde under havfruen som pynter inngangen. På Lido ligger det også en suvenirbutikk.

Fortet på Copacabana

Copacabana har også på et mindre kjent, men historisk interessant museum. Det omfatter et fort og en militærbase. Du kan lese mer om museet her.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: