Fortet på Copacabana

Fortet på Copacabana ligger ytterst på neset ved Copacabana-stranden - en strategisk beliggenhet for å beskytte Guanabara-bukten mot inntrengere. Nå til dags er fortet imidlertid mer til nysgjerrighet og interesse enn krigsforsvar. Attraksjonen kalles fortet på Copacabana, men det finnes også en militærbase med et museum i. Mange turister vet ikke at dette klenodiet finnes engang, før de ser det enorme fortet ved posto 6.

Historie

Fortet ble bygget i 1914 da første verdenskrig var i gjerde. Fortet skulle beskytte Guanabara-bukten, med en 3-meters monstrøs kanon og 12 meter tjukke vegger i forsterket sement. På den tiden var fortet det mest moderne i hele Sør-Amerika.

Museet

Fortets museum ligger inne i militærbasen. Besøkende får en kort, litt fragmentarisk innføring i Brasils militærhistorie - Brasils deltakelse under første verdenskrig dekkes ikke i det hele tatt, selv om det var på den tiden fortet ble bygget. Det finnes også heller lite om andre verdenskrig, men museet har en liten utstilling om "Brazil Expeditionary Force", de nesten 26 000 soldatene som ble sendt ut for å hjelpe de allierte under andre verdenskrig.

Andre ting på utstilling er blant annet uniformer som tilhørte keiserlige offiserer, medaljer, og portretter av militære diktatorer.

Kafé

Anerkjente Confeitaria Colombo eier Café do Forte, som ligger rett i nærheten. Her kan du nyte bakverk, smørbrød og kaker til slående utsikt over havet og stranden.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: