Maracanã

Estádio Mário Filho, eller Maracanã som det vanligvis kalles, er et gigantisk stadion som har fått en viktig plass i verdens fotballhistorie. Ikke bare har det rommet den største ansamlingen tilskuere av noen fotballkamp i verden, men det blir fortsatt holdt livlige arrangementer i stor skala her.

Legendarisk World Cup-finale

I 1950, åtte dager etter at stadion offisielt ble åpnet, ble åpningskampen i FIFA World Cup holdt her. Stadion var vert for ytterligere syv kamper i forbindelse med World Cup i 1950, inkludert finalekampen hvor Uruguay slo Brasil foran 200 000 tilskuere - det største fotballpublikum verden noengang har sett.

Oppgraderinger

Det karakteristiske runde anlegget rommet frem til 90-tallet rundt 170 000 mennesker, og var kjent som et av verdens sikreste og mest luksuriøse anlegg. På 90-tallet skjedde imidlertid en ulykke, og anlegget gjennomgikk oppgraderinger som reduserte kapasiteten betraktelig.

Fra 2010 ble det iverksatt enda grundigere oppgraderinger i forbindelse med World Cup 2014, etter som det ble klart at finalekampen skulle holdes på Maracanã.

Navneskifte

Fra 1966 het anlegget offisielt Estadio Mario Filho etter sportsjournalisten som så entusiastisk støttet anleggets konstruksjon, og som døde samme år. Folk flest fortsatte imidlertid å kalle stadion for Maracanã, navngitt etter den lille elven som renner gjennom nabolaget i nærheten.

Beliggenhet og transport

Maracanã ligger rundt 12 kilometer unna strandområdene ved Copacabana og Ipanema, øst i Rio de Janeiro.

For å komme deg til anlegget kan du ta bybanen eller toget. Å ta banen er kanskje det enkleste, for linje 2 går direkte til Maracanã fra sentrum eller Flamengo og Botafogo, og du kan også bytte til linje 2 fra linje 1, som går fra Copacabana og Ipanema. Ellers er en mulighet å ta toget via Ramal Deodoro-linjen til stoppet på Maracanã.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: