Museu da República

På toppen av Palácio do Catete, eller Catete-palasset, ser du en rad med ørner i støpejern med utslåtte vinger. Palasset ble bygget mellom 1858 og 1866, da baronen av Nova Friburgo ville flytte fra Nova Friburgo til Rio de Janeiro.

Å bygge palasset krevde blant annet spesialiserte arkitekter, malere, skulptører og snekkere innleid fra forskjellige land - for ikke å snakke om slaver - men baron Antonio Clemente Pinto og familien hans fikk bare bo der i tre år før hans død. Hans kone døde kort etter, og sønnen hans arvet palasset.

Presidentbolig

I 1896 ble palasset kjøpt opp av den føderale regjeringen og renovert til å bli en presidentbolig. Det huset 18 presidenter før det ble til Museu da República i 1860. Man skulle kanskje tro det var fordi den siste presidenten som bodde der begikk selvmord, men det var fordi Brasils rikshovedstad ble flyttet til Brasilia.

Museet

Den sistnevnte presidenten het Getúlio Vargas. Rommet han sov i, og begikk selvmord i, er en velbevart del av Museu da República. Det er også møterommet for presidentene og ministrene, rommet med baron Pintos familiebilder, skulpturen av Afrodite, og de gamle støpejernstrappene av europeisk opphav.

Forskjellige temaer

Museets annen etasje er en vandring gjennom temaer, med "det franske rommet" møblert i "Louis XIV"-stil, hallen med mytologiske scener, den mauriske hallen med islamsk kunst, banketthallen, Pompeii-rommet med kunst som etterligner kunst fra den gamle romerske byen, og hallen med inspirasjon fra Venezia.

Adkomst

Museet ligger i Catete-området, i gaten Rua do Catete.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: