Complexo do Alemão

Complexo do Alemão er en samling samfunn, eller favelaer, spredt rundt over åsen Morro do Alemão. Området har lenge vært utilgjengelig på grunn av vold og vanskelig terreng, som gjør det enda mer ekstraordinært å oppleve det som nå er områdets største attraksjon: taubanen (teleférico Alemão).

Utilgjengelig område

Frem til taubanen åpnet i 2011, var det nær sagt en umulig oppgave å ta seg frem gjennom Complexo do Alemão. Ikke nok med at bevæpnede narkosmuglere bevoktet området, men det var et intrikat landskap som det krevde kunnskap å navigere gjennom. At sivile ble rammet av konfliktene mellom politiet og kriminelle gjorde det heller ikke tryggere.

En utrolig utsikt

Nå strekker taubanen seg fra Bonsucesso til Palmeiras, med fire stopp imellom. På den 16 minutter lange turen kan man se landemerker som den store, hvite Penha-kirken, flyplassen, Guanabara-bukten og Kristusstatuen, samt det ovale Enghenhao-stadion. I bakgrunnen ruver Orgao-fjellene.

Livet nedenfor

Under deg ser du det yrende livet i favelaene med kvinner som henger opp vasken, barn som leker og spiller fotball, satt mot de mange tusen fargerike småhusene som ligger side om side. Noen ganger hører man musikk som spilles nedenfor, og kan kjenne matlukter som siver opp.

Palmeiras, turens slutt, blir det solgt øl og barbecue-mat. I tillegg finnes det lokale suvenirer og håndverk å få kjøpt, og det spilles av og til live-musikk i helgene.

Adkomst

Taubaneturen til Complexo do Alemão starter ved Bonsucesso, turens nederste stasjon. For å komme deg dit kan du ta taxi, eller toget fra sentralstasjonen.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: