Pedra da Gavea

Pedra da Gavea er en masiv steinmonolitt ved kysten, mellom nabolagene São Conrado og Barra da Tijuca. Med sine 842 meter er den høyere enn Corcovado, og kan være svært krevende å komme seg opp. Til gjengjeld kan Pedra da Gavea skilte med en 365 graders panoramautsikt over begge sidene av Rio - byens beste utsikt, uten tvil!

Mystisk opprinnelse

På grunn av sin beliggenhet har Pedra da Gavea over tid blitt utsatt for erosjon, som har ført til at den kan minne om et menneskelig ansikt. Derfor har folk spekulert i om steinen ble formet på naturlig vis, eller om den kan ha blitt formet av en eldgammel sivilisasjon.

Et kråkereir i stein

Pedra da Gavea forbløffet portugisiske oppdagelsesreisende på 1500-tallet. De synes steinformasjonen lignet på et "crow's nest", utkikksposten man ofte finner i toppen av masten på skip, og oppkalte steinen etter dette. Pedra da Gavea betyr altså "Crow's Nest Stone".

Fotturer og klatring

La det være sagt: Pedra da Gavea er en krevende tur, iallefall hvis du skal helt opp til toppen. Nær toppen må du opp en usikret, nærmest vertikal vegg kalt Carrasqueira, som er den vanskeligste delen av turen.

Det tar omkring 3 timer hver vei. Store deler av turen går til fots gjennom Tijuca-skogen, som Pedra da Gavea er en del av. Resten av tiden må du klatre.

Tips

For generelle tips om klatring og fotturer i Rio, klikk her.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: