Escadaria Selarón er helt unikt

Escadaria Selarón er opppkalt etter kunstneren Jorge Selarón, skaperen av de verdenskjente trappene. Han var i utgangspunktet en maler, men begynte en dag å pusse opp de utkjørte trappetrinnene ved huset sitt. Han brukte fliser, keramikk, og speil til å skape en spennende kombinasjon av farger og materialer, og det ble en 20 år lang besettelse som skjøv hans tidligere lidenskap til side.

Årlig strømmer turister til Lapa for å se Escadaria Selarón, som har gjort opptreden i magasiner, aviser, reiseprogrammer, reklamer, og dokumentarer. Trappene kan til og med sees i Snoop Doggs musikkvideo "Beautiful".

Fliser fra hele verden

Selve trappen har 250 trinn, som er dekket av over 2000 fliser fra over 60 av verdens land. Selarón håndmalte omkring 300 av flisene med motiv av en gravid afrikansk kvinne. Hans eneste, mystiske kommentar til dette var at det var et personlig problem fra fortiden hans. Mange av flisene samlet han først fra byggesteder og søppelhauger, men etter som trappene ble populære begynte donasjoner å renne inn.

Jorge Selarón ble funnet død i 2013, liggende på sitt eget kunstverk. Dødsårsaken er i skrivende stund fortsatt et mysterium.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: