Theatro Municipal do Rio de Janeiro

Theatro Municipal do Rio de Janeiro, eller det kommunale teateret i Rio de Janeiro, er sterkt inspirert av operaen i Paris. Det finnes over 2300 sitteplasser i det grandiose teateret, som ligger midt i byens sentrum. I 2010 ble teateret renovert for over 216 millioner kroner ($35 millioner).

Det flotte gamle bygget har altså beholdt sitt overdådige, magiske preg, som guidene kan fortelle mer om på en av teaterets egne guidede turer. Du kan også rett og slett se en forestilling - en aktivitet mange ville anbefalt.

Historie

Theatro Municipal do Rio de Janeiro åpnet tidlig på 1900-tallet og er bygget i neoklassisk stil, med marmor, granitt og bronse. I sine første tiår var teateret vert for franske og italienske orkester- og ballettopptredener, før det i 1931 åpnet for også brasilianske talenter.

Overdådig utsmykking

På toppen av teateret står skinnende statuer i gull. Teaterets sceneteppet er malt av den italienske kunstneren Eliseu Visconti. Det avbilder 75 store navn fra kunsthistorien, som Carlos Gomes, Wagner og Rembrandt.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: