Sukkertoppen

Sukkertoppen (også kjent som Sugarloaf Mountain og Pão de Açúcar) er en fjelltopp som ligger ved Guanabara-bukten, Rio de Janeiros største bukt. For å komme opp til Sukkertoppen og Morro da Urca kan man ta taubanen, som i seg selv er en fantastisk opplevelse.

Noen tror at det er på Sukkertoppen Kristusstatuen står, men Kristusstatuen står på toppen av fjellet Corcovado, som er mye større enn Sukkertoppen. Corcovado med statuen kan imidlertid sees i vest fra Sukkertoppen, som en del av den nydelige utsikten fjelltoppen er kjent for. I øst kan man se den nesten 5 kilometer lange Copacabana-stranden.

Morro da Urca

220 meter over Rio ligger Morro da Urca i skyggen av Sukkertoppen. Taubanen som går opp til Sukkertoppen stopper også her.

Fra Morro da Urca kan man se Guanabara-bukten og kystlinjen, samt stranden Praia Vermelha. For en treningsøkt kan man gå stien opp mot Morro da Urca fra Praia Vermelha.

Det finnes en egen restaurant på Morro da Urca, suvenirbutikker, en lekeplass, et utendørs teater, og en landeplass for helikoptere. Har du tid og råd, kan du nemlig bestille en helikoptertur over det vakre landskapet.

Transport

Man har tre mulige måter å ta seg frem til Sukkertoppen og Morro de Urca på: taubanen, som går rundt hver halvtime, ved å klatre alene eller i regi av et turselskap, eller med helikopter.

I skrivende stund må man kjøpe billett til taubanen nederst i løypa, altså ikke på Morro da Urca. Ankommer du Morro da Urca til fots, vil du bli fortalt at billettluken er stengt og bli sendt ned igjen.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: