Jardim Botanico

Jardim Botânico ble skapt på ordre fra prins og regent Dom João (Johan VI). Den 1.4 kvadratkilometer store hagen ble grunnlagt i 1808, og har siden den gang vært et spektakulært skue.

Magisk palmeskog

I hagen står en rad med palmer som ble plantet da hagen først ble åpnet. Palmene er rundt 30 meter høye, det vil si like høye som Kristusstatuen! Den 170 meter lange raden, med 134 palmer, kan minne om den tropiske varianten av en magisk skog.

Symbolsk fontene

Et annet høydepunkt er fontenen som ligger midt i gatenes møtepunkt. Fontenen, som ble laget i England, er skapt i støpejern og omringet av "kongelige palmer" - et navn de fikk fordi kongefamilien hadde monopol på denne palmesorten. På fontenens andre og nederste nivå står skulpturer som symboliserer musikk, poesi, vitenskap og kunst.

En bit av Amazonas

En del av plantelivet i Amazonas' regnskog lever i beste velgående i Jardim Botânico. Noe av det underlige man kan se er tresorten pau mulato, som regelmessig feller hele barken sin. Når det nylig har felt bark er treet irrgrønt, og det har også blitt kvitt lav, epifytter, lianer og sopp - helt til barken blir brun og tørr igjen. En annen spennende plantesort som finnes er Vitoria Regia-vannliljer, den største typen vannliljer i verden.

Adkomst

Jardim Botânico ligger i Rua Jardim Botanico, i bydelen Jardim Botanico. Du kan ta en hvilken som helst buss fra Centro merket Jardim Botanico, eller 571, 572 og 594 fra sør-sonen.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: