Vista Chinesa

Vista Chinesa ligger i Tijuca-skogen. Hjertet av monumentet er en prisvinnende paviljong i orientalsk stil, med en spektakulær, panoramisk utsikt over den sentrale delen av byen: Leblon, Ipanema, Jardim Botânico og Copacabana

Et hedersmonument

Paviljongen ble reist i 1903, omkring 100 år etter at kinesiske bønder hadde ankommet Rio. De skulle teste om det var mulig å dyrke te i jorden ved det som skulle bli Vista Chinesa. Paviljongen ble reist for å hedre de kinesiske bøndene.

Adkomst

Vista Chinesa ligger på veien til Tijuca-skogen, ved begynnelsen av nabolaget Alto da Boa Vista. Den enkleste måten å komme seg dit er ved å ta taxi eller turbuss. Det er også mulig å dra med sykkel eller til fots, men turen er 6 kilometer lang!

Reisetidspunkt

Utsikten ved Vista Chinesa er hovedgrunnen til at folk besøker det, så velg reisetidspunkt med omhu: Etter 12 om dagen er best, når solen ikke henger direkte over utsikten og saboterer for bilder. Tåke kan også ødelegge utsikten, og et godt tips er å utsette turen om du ikke kan se Kristusstatuen fra bakkenivå.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: