Sao Bento-klosteret

Sao Bento-klosteret er tilsynelatende hvitt og enkelt hvis du dømmer ut ifra fasaden. Går du inn, blir du derimot slått av et interiørmessig orkester i rødt og gull. Klosteret er en del av Nossa Senhora de Montserrat-kirken, og ligger på Morro de São Bento (São Bento-åsen). Kirken er en av de flotteste kirkene fra kolonitiden i Brasil. Spaserturen opp åsen er ikke verst, den heller.

Historie

I 1590 flyttet en gruppe benediktinermunker fra Salvador da Bahia. De grunnla kirken - Sao Bento betyr Sankt Benedikt - og konstruksjonsarbeidet varte i flere tiår. Takket være slavekraft sto kirken ferdig i 1641.

Interiør

Interiøret i Sao Bento-klosteret ble utstyrt med malerier og skulpturer (av skulptører og malere, ikke av slaver), og munkene fortsatte arbeidet med å finpusse kirken også etter bygningsarbeidet var ferdig. De mest slående detaljene er kanskje de over 90 kilo tunge lysekronene i sølv, samt de mangfoldige intrikate utskjæringene i tre. Hele kirkens inventar er et prakteksempel på barokk ekstravaganse.

Adresse

Klosteret  ligger i Centro, i Rua Dom Gerardo 68.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: