Underkategorier

 

Stranden på Copacabana

Copacabana-stranden er Brasils mest kjente strand, og blir forbundet med solbrune kropper og sportsaktiviteter i sanden – med rette. Hit strømmer folk fra alle sosiale lag, om det er for å late seg på leide strandstoler eller ta del i den lokale blandingen av volley- og fotball. Rundt på stranden går det selgere som tilbyr forfriskninger og snacks hvis man ikke vil forlate strandstolen, eller så kan man besøke en av de mange restaurantene og barene som ligger langs strandpromenaden.

Tider

Copacabana-stranden er mest befolket på dagtid i helgene, så det kan være lurt å besøke den på en hverdag eller om morgenen dersom man ikke orker så store folkemengder. Om kvelden bør man heller ta turen et annet sted, da det ikke regnes som helt trygt å ferdes i området etter mørket faller på.

En strand for alle

Forskjellige grupper med folk holder til på forskjellige deler av stranden. Eldre deler av befolkningen og barn fra favelaene holder ofte til på Leme, regnbueflagget på Stock eller Stock Market vitner om de homofile og transvestittene som holder til der, mens området nær Rua Santa Clara tiltrekker seg unge fotball- og futevôlei-spillere. (Futevôlei er volleyball spilt uten hender.)

Nyttår

Å feire nyttår på Copacabana-stranden er en uforglemmelig opplevelse. Da strømmer folk fra alle kanter til stranden, kledd i hvitt – lykkefargen, sies det, som alle besøkende oppfordres til å ikle seg på nyttårsaften. Mange kaster blomster i vannet før midnatt som en ofring til sjøguden Yemanja. Andre sender gavene sine ut på vannet i små lekebåter av tre. Folk spretter champagne eller cider og ser på det storslagne fyrverkeriet som nyttårsaften på Copacabana er kjent for.

Strandtips

Kvinner går typisk kledd i bikini eller badedrakt, mens menn gjerne går med sunga (speedo-lignende badebukser) eller surfeshorts. På føttene har de fleste havaiana, enkle sandaler som ser ut som flip-flops. Disse kan kjøpes nær sagt overalt. Tynne saronger, eller kanga, kan kjøpes for en rimelig penge og egner seg bedre som underlag enn håndklær gjør.

Svøm der de lokale svømmer, vannet kan være farlig. Ser du et skilt hvor det står ”Perigo”, fare, bør du ikke trosse vannet i det hele tatt.

Det er sterkt frarådet å ta med dyre eller viktige ting på stranden, da tyveri ikke er uvanlig.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: