Underkategorier

 

Severdigheter i Botafogo

Villa-Lobos-museet ligger i et herskapshus med hager designet av den anerkjente landskapsarkitekten Roberto Burle Marx. Museet er dedisert til komponisten Heirto Villa-Lobos, også en anerkjent skikkelse innen brasiliansk kultur. Villa-Lobos grunnla "Brazilian Academy of Music". Villa-Lobos-museet ligger i Rua Sorocaba 200.

Rui Barbosa-museet var herskapshuset til journalisten og diplomaten Rui Barbosa, som spilte en stor rolle i utformingen av landets utvikling tidlig på 1900-tallet. Hans omfattende bibliotek og antikke gjenstander er nå utstilt i museet, samt manuskripter og førsteutkast fra brasilianske forfattere som Machado de Assis og José de Alencar. Museu Casa de Rui Barbosa ligger i gaten São Clemente 134, ikke langt unna Museu do Indio. 

Museu do Indio har en stor samling med kunst og relikvier fra indianer-urfolket i Brasil, samt et hjem bygget i autentisk, tradisjonell stil. Det finnes også en butikk som selger håndverk. Museu do Indio finner du i Rua das Palmeiras 55.

Casa Daros huser en omfattende samling med latinamerikansk samtidskunst - mer nøyaktig 1200 kunstverk av 117 kunstnere. Selve bygningen er grandios, i neoklassisk stil, og har blitt nøye restaurert av initiativtakerne. Den dekker hele 11000 kvadratmeter, og har kun to etasjer.

I underetasjen finnes en butikk som selger kunstbøker og -utstyr, samt plakater (mye av det for barn). Utendørs finner du en nydelig bakgård med majestetiske palmetrær.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: