Underkategorier

 

Severdigheter i Lapa

Lapa ble en gang i tiden kalt «Rios Montmartre», etter kunstnerområdet i Paris. 

Fra akvedukt til bro

Arcos da Lapa, eller «The Carioca Aqueduct» som den også kalles, ble bygget på 1800-tallet under kolonitiden i Brasil. Akvedukten skulle frakte vann fra Morro do Desterro til Morro de Santo Antônio, som et ledd i arbeidet med å utbedre byens vanntilførsel. Den 270 meter høye konstruksjonen forbinder nabolaget Santa Teresa med Morro de Santo Antônio, og har i mange år fungert som en bro for trikkene som kjører opp til Santa Teresa.

Det kommunale teateret

Teatro Municipal do Rio de Janeiro er et grandiost teater som blir regnet som en flott severdighet. Du kan lese mer om teateret her.

Casa Franca-Brasil

Casa Franca-Brasil ble designet av den franske arkitekten Grandjean de Montigny, som var en del av et oppdrag om å etablere en vitenskaps-, kunst- og håndverksskole (Escola Real de Ciências, Artes e Ofícios) på 1800-tallet. Bygget betraktes som det viktigste eksempelet på neoklassisk stil i Rio. Det har blitt brukt både som rettshus og tollkontor, men har siden 1983 fungert som et kultursenter. Du finner rullerende utstillinger i huset, så vel som en restaurant. Casa Franca-Brasil ligger i Rua Visconde do Itaboraí 78.

Verdenskjente trappetrinn

Det er i Lapa Escadaria Selarón ligger, livsverket til den nå avdøde chilenske kunstneren Jorge Selarón. Du kan lese mer om den ikoniske trappen her.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: