Underkategorier

 

Aktiviteter i Flamengo

Menneskets kommunikasjon gjennom tidene

Museu das Telecomunicacoes ligger i museet Oi Futuro, og byr på en audiovisuell opplevelse med skjermer, blinkende lys og hodetelefoner. Utstillingen handler om menneskets historie med kommunikasjon. Hvis det er noe du ikke skjønner, kan en engelsktalende guide hjelpe til. Adgang er gratis. Du finner Museu das Telecomunicacoes i Rua Dois de Dezembro 63.

Carmen Miranda-museet

Skuespilleren og sangerinnen Carmen Miranda har fått en hyllest i form av Museu Carmen Miranda. Det sirkelformede, litt underlige bygget er kanskje ikke så pent, men på innsiden finnes blant annet en mengde kostymer, smykker, fotografier og sko som tilhørte Miranda. Litt moteinteresse kan være en god nok grunn til å besøke museet. En god idé er imidlertid kanskje å vite litt om Carmen Miranda på forhånd, slik at museet blir en mer meningsfylt opplevelse. Museet finner du i Flamengo-parken, foran Avenida Rui Barbosa 560.

Flamengo-parken

Parque do Flamengo, eller Flamengoparken, ligger mellom nabolagene Glória og Flamengo. Parken heter egentlig Brigadeiro Eduardo Gomes Park, og dekker rundt 1,2 kvadratkilometer.

Mange kaller simpelthen parken for Aterro, som betyr gjenvunnet. Området ble nemlig gjenvunnet fra Guanabara-bukten i 1960.

Anerkjente Roberto Burle Marx var ansvarlig for parkens landskapsarkitektur. Han plantet 11600 trær i området, og designet de svaiende formene som preger parken.

Det finnes to offentlige tennisbaner i parken, fotball- og basketballbaner, et utendørs teater, så vel som et eget område hvor man kan drive med fjernstyrte fly. Veiene blir ofte brukt til å sykle, jogge og vandre på.

I helgene fylles parken med familier og sportsentusiaster. Motorveien som strekker seg langs parken blir stengt på søndager, og hele området blir tilgjengelig for offentligheten.

For sikkerhets skyld er det best å unngå parken om kvelden. Noen vil også anbefale å unngå området generelt, med mindre det er fullt av cariocas (Rios beboere).

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: