Underkategorier

 

Ipanema-stranden

Stranden i Ipanema er delt inn i poster (postos), i likhet med Copacabana-stranden.

Hit kommer mennesker i alle former og kledd i alle farger, enten man drar til posto 9 for å se solbrune, slanke kropper og hippier, kunstnere og venstrevridde, eller regnbuefargede Crystal Palace hvor homofile strandgjengere holder til, posto 8 med barn fra favelaene, posto 10 for sportselskere, Leblon med familier og single lokale, eller det populære surfestedet Arpoador.

Aktiviteter og mat

Et populært fenomen er massørene som går langs stranden og tilbyr sine tjenester. Mange driver med sport i sanden, som volley- og fotball, eller frescobal, som spilles med rekkerter i tre og en gummiball. Fotvolley er en lokal sport som kombinerer fotball med volleyball.

På stranden finnes det selgere som tilbyr alt fra snacks og forfriskninger til strandstoler. Øl og den tradisjonelle, brennevinaktige Cachaça selges overalt på stranden.

Tips

I helgene blir Ipanema-stranden overfylt av folk, så det er lurt å komme tidlig for å sikre seg en plass. Bølgene her kan bli store og uhåndterlige, det er sterkt anbefalt å kun svømme der de lokale svømmer. Kanskje viktigst av alt: Pass på verdisaker. Det beste er å ikke ta med verdisaker i det hele tatt, men legge dem igjen i en safe på hotellet.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: